Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Beriandok
 
A Sárkányistennő
 
Alex
 
Elázott feljegyzések
 
Három kérdés
 
Tysha Rhal
 
Drága testek
 
Egy elmebeteg naplója
 
Tulajdonnevek és kifejezések

Kifejezések és tulajdonnevek magyarázata

 

(J. R. Ward könyvei alapján)

illetve a saját ötleteim a végén

 

 

 

Ágyas

Kiválasztott, akit kitanítanak a szerelem művészetére.

 

Alantas

Az Alantasok Társaságának tagja, lélek nélküli ember, akinek az a célja, hogy a vámpírokat megölje. Csak akkor hal meg, ha szíven szúrják. Ha nem, korlátlan ideig élhet. Nincs szüksége evésre vagy ivásra, és képtelen a szexre. Idővel a haja, a bőre és a szivárványhártyája elveszíti pigmenttartalmát, és kifakul. Haja szőke, arca fakószürke, szeme világos lesz. Babahintőpor-illata van. Beavatása után, amelyet az Omega végez el, mindig magánál tart egy kerámiaurnát, amelybe a szívét helyezik, miután eltávolították a testéből.

 

Alantasok Társasága

Gyilkosok rendje, akiket az Omega hívott életre azzal a céllal, hogy a vámpírokat kiirtsák.

 

Álcázás

Egy adott fizikai környezet elrejtése, helyette egy illúzió megteremtése.

 

Ártatlan

Szűz

 

Átváltozás

Egy vámpír életének kritikus időszaka, ekkor válik felnőtté. Vért kell innia az ellenkező nem egyik tagjából, hogy életben maradhasson. A folyamat után már nem tud kimenni a napfényre. Ez általában a húszas éveinek közepén következik be. Van olyan vámpír – elsősorban a férfiak között – aki nem éli túl az átváltozást. Az átváltozás előtt a vámpírok fizikailag gyengék, szexuálisan éretlenek és nem fogékonyak a testi vágyakra, valamint nem tudnak láthatatlanná válni.

 

Az Árnyék

Időtlen birodalom, ahol a halottak újra találkoznak szeretteikkel, és továbblépnek az örökkévalóságba.

 

Bajtárs

Férfiak egymás közt használt kifejezése, amely a kölcsönös tiszteletet és szeretetet mutatja. Szabadfordításban „drága barátom”.

 

Bosszúállás

Halálos megtorlás, ami általában a szeretett nő férfitársa hajt végre.

 

Dhundh

Pokol

 

Elátkozott hasonmás

A gonosz, elátkozott iker, aki másodikként született.

 

Életőr

Egy személy saját testőre, aki engedélyt kapott arra, hogy öljön. Ebbe a tisztségbe csak a király nevezhet ki valakit.

 

Az elit

Az arisztokrácia társadalmának legfelsőbb köre, hasonló a György régensherceg uralkodása idején hatalmon lévő angol arisztokráciához.

 

Elkülönítés

Állapot, amelyet a király szab ki egy arisztokrata nőre, ha a nő családja ezt írásban kérelmezi. A nőt ezzel a védelmező kizárólagos gyámsága alá helyezi, aki általában a család legidősebb férfi tagja. A védelmezőnek törvényes joga meghatározni a nő életének minden pillanatát, valamint belátástól függően korlátozhatja a külvilággal fenntartott bármilyen kapcsolatát is.

 

Elnök

Hatalommal és befolyással rendelkező személy.

 

Az első család

A vámpírok királya és királynéja, valamint gyermekeik, ha vannak.

 

Fekete Tőr Testvériség

Magasan képzett vámpír harcosok szövetsége, akik fajukat védik az Alantasok Társasága ellen. A fajon belüli fajnemesítésnek köszönhetően a testvérek rendkívüli fizikai és mentális képességekkel rendelkeznek, valamint képesek öngyógyításra. Többnyire nem vérszerinti testvérek. A testvériségbe csak az kerülhet be, akit az egyik tag javasol. Természetüknél fogva agresszívak, akik szeretnek titkolózni, és csak saját magukban bíznak. A civil lakosságtól elszigetelve élnek, és minimális a kapcsolatuk a többi társadalmi osztállyal, kivéve, ha táplálkozniuk kell. Legendás alakok, a vámpír társadalom tisztelettel övezi tagjait. Csak nagyon súlyos sérülés okozhatja halálukat, mint például lövés vagy késszúrás a szívbe.

 

Fél

Női vámpír, aki egy férfihoz tartozik. A nők általában csak egy férfit fogadnak el párjukként, mivel a férfi vámpíroknál nagyon erős a territórium védelme.

 

Félelmetes

A kifejezés a férfi szexuális potenciáljára utal. A szó szerinti fordítás valami olyasmi, hogy „méltó arra, hogy egy nő testébe hatoljon”.

 

Gyám

A keresztapa vagy keresztanya megfelelője.

 

Herceg

A vámpír arisztokrácia legfelsőbb szintje, közvetlenül az első család és az Őrző kiválasztottjai után következik a ranglétrán. Ebbe a rétegbe születni kell, nem ruházható át.

 

Hűségesek

A szolgák osztálya a vámpír társadalomban. Régi, konzervatív szokás szerint szolgálják uraikat, amihez hagyományos ruházat és viselkedés társul. Képesek kimenni a napfényre, és viszonylag hamar öregszenek. Átlagéletkoruk körülbelül ötszáz év.

 

Kereszt

A dicsőséges halál szimbóluma ősi nyelven

 

Kiválasztottak

Női vámpírok, akiket arra választottak ki, hogy az Őrzőt szolgálják. Az arisztokrácia tagjainak tekintik őket, bár inkább szellemileg, mint időbeli síkon vannak együtt. Kevés vagy semmilyen kapcsolatot nem tartanak fenn férfiakkal, bár az Őrző kívánságára házasságot köthetnek a harcosokkal, hogy a faj fennmaradjon. Jövőbe látó képességgel rendelkeznek. A múltban a testvériség egyedülálló tagjainak igényeit elégítették ki, ezt a gyakorlatot azonban a testvérek törölték.

 

A Kripta

A Fekete Tőr Testvériség szent sírja. Szertartási terület is egyben, valamint az alantasok urnáinak őrzőhelye. Az itt megtartott szertartások közé tartozik a beavatás, a temetés és a testvérek ellen folytatott fegyelmi eljárások. A testvériség tagjain, az Őrzőn és a beavatandó jelölteken kívül senki más nem léphet be ide.

 

Leelan

Becéző kifejezés, amely szabad fordításban annyit tesz: „legdrágább kincsem”.

 

Lewlhen

Ajándék, tehetség.

 

Mama

Anya. Egyszerre lehet a fogalom megjelölésére és kedveskedő szóként használni.

 

Manipulátor

A vámpírok faján belüli alfaj, akiket többek közt az jellemez, hogy képes befolyásolni mások érzelmeit (azzal a céllal, hogy energiát cseréljenek). A történelem során hátrányosan megkülönböztették őket, és volt olyan korszak is,, amikor a vámpírok vadásztak rájuk. Kihalófélben vannak.

 

Nalla (nő), nallum (férfi)

A szeretet kifejezésének szava. Jelentése „drága”.

 

Az Omega

Gonosz, mitikus alak, akinek legfőbb célja a vámpír társadalom megsemmisítése, mert megharagudott az Őrzőre. Időtlen birodalomban létezik, hatalmas ereje van, ám életet nem tud teremteni.

 

Az Őrző

Misztikus lény, a király legfőbb tanácsadója, a vámpírarchívum őrzője, valamint az előjogok szétosztója. Időtlen birodalomban létezik, és rendkívüli erővel rendelkezik. Képes életet teremteni. Így hozta létre a vámpírok társadalmát is.

 

Parancsoló

Férfi vámpír, aki feleségül vett egy nőt. Megengedett, hogy egy férfi több nőt is feleségül válasszon.

 

Perzselő

Az egyén kritikus gyengeségére utal. A gyengeség lehet belső – például szenvedélybetegség – vagy külső – mondjuk egy szerető.

 

Segéd

Kiválasztottak, akik közvetlenül az Őrzőt szolgálják, és különösen közel állnak hozzájuk.

 

Rahlman

Megmentő.

 

Rítus

A becsület visszaállításának módja, amelyet a sértő fél ajánl fel. A sértett, ha elfogadja, megválaszthatja a fegyvernemet, amellyel lesújt a sértőre, aki védekezés nélkül kénytelen elszenvedni a támadást.

 

Tahlly

A gyengéd szeretet kedveskedő kifejezése. Jelentése szabadfordításban? „drága”, „kedves”.

 

Termékeny időszak

A női vámpírok termékeny időszaka, általában két napig tart, és erős szexuális vágy kíséri. Körülbelül öt évvel azután következik be először, hogy egy nő átváltozott, azt követően pedig csak tízévente egyszer. Bizonyos mértékben minden férfira hatást gyakorol, ha egy termékeny időszakban lévő nő közelében van. Veszélyes időszak ez, mivel könnyen kitörhetnek harcok, vagy konfliktus a versengő férfiak között, főleg, ha a nő nem férjezett.

 

Uram

Tiszteletteljes kifejezés, amellyel egy szexuálisan alárendelt megszólítja a domináns felet

 

Vájó

Kínzóeszköz, amelyet arra használnak, hogy kivegyék vele egy ember szemét.

 

Vámpír

A Homo Sapienstől elkülönült faj tagja. A vámpíroknak vért kell inniuk, hogy élni tudjanak, ám az ebből nyert erő nem sokáig tart. AZ átváltozást követően, amely húszas éveik közepén következik be, nem tudnak kimenni a napfényre, és rendszeresen vért kell inniuk valaki vénájából. Nem képesek egy harapással átváltoztatni az embereket vámpírrá, vagy azzal, hogy vérüket isszák, ritka esetben azonban házasodhatnak velük. Képesek láthatatlanná válni, amikor akarnak. Ehhez azonban meg kell nyugodniuk, koncentrálniuk kell, és nem vihetnek magukkal nehéz tárgyat. Ki tudják törölni az emberek emlékeit, feltéve, hogy azok rövidtávú emlékek. Egyesek tudnak olvasni mások gondolataiban. Az átlagéletkoruk néhány ezer év, egyeseknél még ennél is több.

 

Védelmező

Egy személy gondviselője. A védelmezőknek különböző fokozatai vannak, amelyek közül a legnagyobb befolyása annak van, aki egy elkülönített nő gondviselője.

 

Vérrabszolga

Férfi vagy női vámpír, akit egy másik vámpír uralma alatt tart, hogy táplálkozási igényeit kielégítse. A vérrabszolgatartás egyre ritkább, bár a törvény még nem tiltja.

 

Verseny

Két férfi konfliktusa, akik azért harcolnak, hogy egyikük a nő párja lehessen

 

Visszatérő

Az a személy, aki élve visszatér az Árnyékból. Nagy tisztelettel veszik körül, és becsülik szenvedéseiért.

 

***

 

Fenevad

A vámpírok természetének ösztönös fele.

 

Kölyök

Fiatal vagy frissen átváltozott vámpír gúnyneve.

 

Korcsok

Az Omega félresikerült kísérletei arra, hogy vámpírból alantast csináljon. Akik nem halnak meg, fizikailag mutálódnak, őket nevezik így.

 

Klán

Kisebb család, együtt élő vámpírok közössége, tagjainak kapcsolata vérségen vagy hűségeskün alapszik.

 

 
Beleolvasó
 
Tik-tak
 
Fantáziamorzsák
 
Kalendárium
2018. Július
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Halloween (ifjúsági)
 
BDB fanfic
 
Ezüsterdő
 
Kapcsolatrendőrség
 
Egy meleg nyári éjszakán
 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!